Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

З метою виховання у студентів почуття патріотизму, поваги та шани до тих, хто став свідком і учасником військових подій в Афганістані, до Героїв АТО, вшанування пам’яті загиблого на афганській війні випускника коледжу Сергія Лантушенка, 15 лютого в конференц-залі корпусу №2 відбувся урок мужності «Чужої війни не буває».

Ініціатором проведення заходу був викладач предмета «Захист Вітчизни», ветеран афганської війни Поляков Сергій Олександрович, а до участі було запрошено двоюрідну сестру Сергія Лантушенка - Марʼяну Миколаївну, учасника бойових дій в Афганістані та на території інших держав, воїна АТО, батька студента коледжу Порохню Олександра Михайловича, а також керівника молодіжного військово - патріотичного тренувального клубу «Ратибор», серед членів якого є й студенти нашого коледжу, учасника подій на сході України Сергія Забавського.

Учасники зустрічі зі студентами свої розповіді та спогади присвятили минулим подіям в Афганістані та нинішнім – у зоні АТО. Студентам та усім присутнім з допомогою мультимедійних технологій було продемонстровано документальну відеохроніку про перебіг бойових дій на території Афганістану та в зоні проведення АТО.

Дві війни на різних територіях та у різні часи, але підсумок один – людські жертви, осиротілі родини і великі втрати для країни. Історія нашого народу надає нам героїчні приклади виконання воїнами війскового обовʼязку та беззавітного служіння своїй Батьківщині. Саме тому багато воїнів афганської війни зараз у зоні АТО протистоять агресору, активно займаються волонтерською діяльністю, бо знають ціну життя і рідної землі, ціну втрат бойових побратимів і друзів.

У ці скорботні для нашої країни лютневі дні ми, безперечно, мусимо берегти памʼять про героїв і учасників військових подій на території інших держав, а ще більше - про тих, хто загинув у лютому 2014 року на Майдані, у Дебальцевому котлі 2015 року, і шанувати та підтримувати бійців, які нині захищають Україну на сході, на передовій.

Валентина Вдович,

заступник директора з виховної роботи