Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Проблема безпечного перебування в Інтернеті найчастіше зводиться до підтримки розвитку технологій, які б захистили людину в мережі. Та ця проблема не є винятково технічною або технологічною. Вона стосується виховних, освітніх і етичних, а також соціальних та правових аспектів. Щоразу, коли ми підключаємося до мережі Інтернет, стикаємося з низкою небезпек та загроз.

10 лютого 2021 року класні керівники груп 107-К та 208-К Дулова Олександра і Ясінський Олександр провели виховну годину «Як захистити себе в мережі Інтернет?».

Під час заходу студенти переглянули відеоролик про безпечну поведінку в Інтернеті, а також розглянули основні правила користування мережею Інтернет, а саме:

1.Небажано розміщувати персональну інформацію в Інтернеті. Персональна інформація – це ваше повне ім'я, прізвище, номер мобільного телефону, адреса електронної пошти, домашня адреса, фото з вами, членами вашої родини, друзями.

2.Якщо ви публікуєте фото чи відео в Інтернеті, їх може подивитися кожен. Зважайте на це.

3.Не відповідайте на спам (небажану електронну пошту).

4.Не відкривайте файли, які надіслали невідомі вам люди. Ви не можете знати, що насправді міститься у цих файлах – там можуть бути віруси або фото, відео з «агресивним» змістом.

5.Не відкривайте листи електронної пошти, файли або Web-сторінки, отримані від людей, яких ви реально не знаєте або яким не довіряєте.

6.Нікому не давайте свій пароль, за винятком дорослих членів вашої родини.

7.Дотримуйтесь етики спілкування. Завжди будьте ввічливими в електронному листуванні, і ваші кореспонденти будуть ввічливими з вами.

8.Не розсилайте листи з будь-якою інформацією незнайомим людям без їхнього прохання: це сприймається як "спам" і, звичайно, засмучує користувачів мережі.

Завжди поводьтеся у мережі так, як би ви хотіли, щоб поводилися з вами!

 

Олександра Дулова,

голова циклової комісії фундаментальних дисциплін

та комп’ютерних технологій