Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

18 грудня  класний керівник групи 107-К в режимі онлайн провела виховну годину, присвячену Дню Святого Миколая.

Пам'ять Миколи Чудотворця вшановується щорічно 19 грудня. У 2020 році ця дата випадає на суботу.

На день Святого Миколая існує традиція дарувати дітям подарунки, ховаючи їх під подушку. Цей звичай походить з повір'я про те, що Микола Чудотворець потай приносив у будинки знедолених теплі речі, іграшки та їжу.

У ході виховної години першокурсники згадали своє дитинство, поділилися своїми знаннями про День Святого Миколая, розповіли про сімейні традиції святкування Нового року.

Під час заходу студенти мали можливість також ознайомитися з тим, як відзначають свято в інших країнах та в різних куточках України, повір`ями та традиціями різних народів.

Згідно з повір'ям, слухняні діти вранці у День Святого Миколая знаходять під подушкою солодощі або інші приємні подарунки, а неслухняні залишаються без сюрпризу. У деяких сім'ях діти самі пишуть листи Миколі, як на Новий рік, і замовляють певні подарунки.

Дорослі в цей день накривають стіл і приймають гостей. Існує давнє повір'я, що в День Святого Миколая не можна нічого робити для себе, а тільки для нужденних.

На Миколая Чудотворця не можна сваритися й обманювати інших. Не можна давати нездійсненні обіцянки. Прийнято просити вибачення і прощати інших.

 

Олександра Дулова,

класний керівник групи 107-К