Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

27 січня 2021 року на платформі Webeх відбулося планове засідання педагогічної ради, на якому було підведено підсумки роботи за перший семестр 2020-2021 навчального року та розглянуто актуальні питання щодо освітньо-виховної діяльності колективу в другому семестрі.

Роботу засідання педагогічної ради розпочала директорка коледжу Наталія Ільченко, яка привітала педагогів з початком другого семестру 2020-2021 навчального року та ознайомила їх з порядком денним. Наталія Володимирівна винесла на розгляд педагогічної ради пропозицію щодо продовження освітнього процесу в 2 семестрі 2020-2021 н.р. з урахуванням санітарно-епідеміологічної ситуації в державі. Одноголосно було прийнято рішення з 1 лютого 2021 року розпочати заняття для студентів І-ІІ курсів – в очному (очно-змішаному) форматі, для студентів ІІІ-ІV курсів – дистанційно. Очільниця коледжу дала ряд доручень завідувачкам відділень, класним керівникам щодо здійснення усіх необхідних заходів для успішного початку очного навчання, починаючи від організації та проведення занять до поселення в гуртожиток.

Завідувачки відділень Наталія Лісовська (економічного), Тетяна Семененко (підприємництва та інформаційних технологій) доповіли про результати зимової заліково-екзаменаційної сесії за І семестр 2020-2021 н.р. та запропонували заходи по удосконаленню організаційно-виховної роботи, виконання яких сприятиме покращенню якості освітнього процесу в ІІ семестрі. А також доповіли про результати моніторингу якості ведення викладачами навчальної документації. У своїх доповідях вони наголосили на обов’язковості дотримання єдиних вимог до ведення журналів академічних груп та тематичного і семестрового оцінювання знань студентів із загальноосвітніх предметів.

Голова циклової комісії Олена Куракіна проаналізувала роботу викладачів циклової комісії гуманітарних дисциплін за І семестр 2020-2021 н.р. Олена Віталіївна доповіла про методичну, наукову, виховну та профорієнтаційну роботу членів циклової комісії. Доповідачка наголосила на посиленні підготовки здобувачів освіти до складання ДПА у формі ЗНО, веденні активної наукової діяльності серед педагогічного і студентського колективів. Члени педагогічної ради визнали роботу циклової комісії гуманітарних дисциплін задовільною.

Вихователь гуртожитку Тетяна Кириленко доповіла про виховну роботу зі студентами в умовах карантину, назвала проведені заходи з національно-патріотичного, морального, духовного виховання.

Згідно з порядком денним було розглянуто питання ефективності роботи бібліотеки коледжу в інформаційному середовищі.

Заступник директора з навчальної роботи Вікторія Сова представила на розгляд педагогічного колективу Положення про планування та облік роботи педагогічних працівників Ірпінського ФК НУБіП України на 2021 рік.

На засіданні педагогічної ради затверджено річний план підвищення кваліфікації викладачами коледжу у 2021 році, а також були розглянуті клопотання від викладачів про визнання результатів підвищення кваліфікації.

Директорка коледжу Наталія Ільченко проінформувала членів педагогічного колективу про виконання кошторису за 2020 рік. Наталія Володимирівна зазначила, що в коледжі проводилася необхідна робота щодо забезпечення належного рівня формування доходів та їх ефективного і раціонального використання, своєчасного проведення розрахунків з оплати праці та за отримані послуги. Ознайомила членів педагогічної ради з кошторисом закладу на 2021 р.

Підсумовуючи засідання педагогічної ради, Наталія Володимирівна окреслила основні завдання колективу, серед яких: оновлення методів та форм профорієнтаційної роботи, посилення зв’язків з бізнесом, роботодавцями, підтримка і розвиток студентського самоврядування, якісна підготовка до ЗНО та ін.

Заслухавши та обговоривши питання порядку денного, педагогічна рада прийняла відповідні рішення.

Оксана Погоріла,

секретар педагогічної ради