Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

18 листопада в рамках декади фінансово-економічних та облікових дисциплін класні керівники груп 101-Е та 103-Ф провели відкриту виховну годину «Всесвітній День Гідності» в режимі онлайн.

Всесвітній День Гідності – це незалежний, соціальний, політично й релігійно нейтральний проєкт, мета якого – мотивувати молодь, учнівство й студентство керуватися почуттям власної  члени спільноти Молодих глобальних лідерів Всесвітнього економічного форуму.

Цього року Всесвітній День Гідності, який буде відзначатися  у символічний часовий проміжок з 21 листопада (День Гідності та Свободи України) до 9 грудня (Міжнародний день боротьби з корупцією) уп’яте об’єднає людей з усіх, навіть найдальших, куточків України. В цьому проєкті за 4 роки взяли участь понад 75 000 учасниць і учасників із 1000 закладів освіти України, щоб ми всі в один час замислились, як можемо стати більш гідними людьми.

У ході виховної години першокурсники обговорили питання: у чому виявляється гідність у нашому повсякденному житті, які гідні вчинки – «маленькі» чи «великі» – вони здійснюють або спостерігають щодня? Об’єднавшись у підгрупи, здобувачі освіти написали характеристики, які роблять молоду людину унікальною і цінною для суспільства. А також ознайомилися з пам’яткою «10 простих правил надання благодійної допомоги», проаналізували, як благодійна діяльність допомагає зростати гідності людини. Першокурсники задумалися над тим, яку посильну допомогу вони можуть надати нужденним уже сьогодні.

Учасники відкритої виховної години дійшли висновку, що всі мають навчитися з повагою та обережністю ставитися до гідності кожної людини, а також навчати цьому інших. Це масштабне завдання, яке не здатна виконати одна людина чи організація, для цього потрібна синергія багатьох небайдужих. Саме тому ми відзначаємо Всесвітній  День Гідності, маючи на меті самим стати частинкою тих змін, які прагнемо здійснити в нашій країні.

 

Іванова С.М., Гурська Л.Л.,

класні керівники груп 1 курсу