Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

31 березня 2020 року у ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж» відбулося підсумкове засідання атестаційної комісії, яке  відповідно до листа МОН від 27.03.2020 року № 1/9-179 «Щодо проведення атестації педагогічних працівників у 2020 році в умовах карантину» було проведено в режимі онлайн.

Атестація у 2019/2020 навчальному році проходила відповідно до Типового положення про атестацію педагогічних працівників, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930 (зі змінами).

Протягом міжатестаційного періоду атестаційна комісія коледжу вивчала педагогічну діяльність осіб, які атестуються, шляхом відвідування занять, виховних заходів, ознайомлення з навчальною документацією щодо виконання педагогічним працівником своїх посадових обов'язків, його участі у роботі методичних об'єднань, конкурсах та інших заходах, пов'язаних з організацією освітнього процесу.

Онлайн-сервіс для проведення відеоконференцій Zoom дав можливість провести засідання організовано за дистанційної участі усіх членів атестаційної комісії та педагогічних працівників, які підлягали атестації у 2020 році.

Атестаційна комісія розглянула питання  про відповідність займаним посадам педагогічних працівників коледжу: Вінник І.В., Іваненко Н.В., Іванова С.М., Ковтун О.П., Погоріла О.І., Смолянчук Н.В., Фрідріхсон Н.В. та Штерн Б.О., а також про підтвердження, присвоєння кваліфікаційних категорій і педагогічних звань.

Атестаційна комісія відзначила, що викладачами проводиться серйозна та систематична робота: видана значна кількість навчальних посібників та методичних рекомендацій, викладачі активно беруть участь у науково-практичних конференціях, вебінарах та семінарах,   керують роботою наукових гуртків та науковою роботою студентів, готуючи їх до участі у науково-практичних конференціях, активно впроваджують в освітній процес сучасні методи і практики навчання тощо.

В ході засідання директор коледжу Ільченко Н.В. особливу увагу присутніх звернула на особливості освітнього процесу в умовах карантину. Кожен викладач, який атестувався, поділився досвідом щодо навчання студентів з використанням дистанційних технологій, проінформував, які ресурси чи платформи використовує та які ставить завдання на  майбутнє. Трохи незвичною була процедура голосування членів атестаційної комісії. У зв’язку з тим, що засідання відбувалося в онлайн режимі, голосування проведено за допомогою додатка Viber.

 Розглянувши результати моніторингу наукової, навчально-методичної, поза аудиторної та виховної роботи педагогічних працівників, комісія  визнала, що всі вони відповідають займаним посадам, і прийняла рішення:

1. Порушити клопотання перед атестаційною комісією Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації про:

- відповідність Смолянчук Н.В. займаній посаді та раніше присвоєним кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії» і педагогічному званню «старший викладач»;

 - відповідність Фрідріхсон Н.В. займаній посаді, раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «спеціаліст вищої категорії»;

- відповідність  Вінник І.В., Ковтун О.П. та Погорілої О.І. займаній посаді та присвоєння кваліфікаційної категорії «спеціаліст вищої категорії».

2. Присвоїти Іваненко Н.В. та Івановій С.М. кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії».

3. Присвоїти  Штерну Б.О. кваліфікаційну категорію «спеціаліст другої категорії».

 У підсумку засідання комісії голова атестаційної комісії Наталія Ільченко  привітала викладачів з успішною атестацією та подякувала за  результативну роботу.

 

Вікторія Сова,

заступник директора

з навчальної роботи