Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Кожна людина бажає задовольняти свої потреби товарами та послугами належної якості,  тому щоденно вступає у відносини з підприємствами різних форм власності з метою отримати найкращий і найвигідніший для себе результат. Здійснюючи покупку, споживач очікує від суб’єкта господарювання (виробника, продавця чи виконавця) обіцяної  належної якості, безпечності продукції й, безумовно, задоволення заявленої потреби.

Кожен з нас постійно бере участь у процесі купівлі-продажу різноманітних товарів. Похід, скажімо, до магазину є повсякденною нормою, а часто стає звичкою. І в цьому рутинному процесі ми інколи забуваємо про те, що на ринку товарів і послуг на нас чекає багато неприємних сюрпризів, створених недосконалістю нашої економічної та правової систем.

У зв’язку з цим викладачі фахових дисциплін ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» провели майстер-клас «Захисти свої права – створи своє майбутнє!».

Викладач Ковтун О.П. наголосила на гарантованому Конституцією України контролі за захистом прав споживачів, вказала на Закон України «Про захист прав споживачів» та розповідала про актуальність вступу у громадські об’єднання щодо захисту прав споживачів, звернула увагу  на важливість застосування ДСТУ (Державний стандарт України), що містять обов'язкові та рекомендовані вимоги щодо якості продуктів, їх пакування, зберігання і транспортування.

Викладач фахових дисциплін циклової комісії маркетингу і торгівлі Вінник І.В. ознайомила учнів ліцею з  основними аспектами послідовності дій споживачів при порушенні їх споживчих прав, які визначені та регламентовані Законом України «Про захист прав споживачів». Ліцеїсти брали активну участь в обговоренні дискусійних питань, навчалися читати маркування, мали нагоду дослідити якість шоколаду на відповідність чинним нормативним документам за органолептичними показниками.

 

 

Вінник І.В., Ковтун О.П.,

викладачі циклової комісії маркетингу і торгівлі