Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

4 березня на базі коледжу відбулася ІХ Міжвузівська науково-практична студентська конференція «Актуальні питання економіки, обліку та фінансів в Україні».

Відкрила конференцію вітальним словом директор коледжу Ільченко Н.В., яка наголосила на актуальності питань, винесених для обговорення на конференції, підкреслила значення науково-дослідної, пошукової роботи студентів для їх майбутнього навчання за освітніми ступенями бакалавра та магістра.

До організаційного комітету конференції надійшло 60 тез доповідей, представлених студентами різних ЗВО України, серед яких:

-  Національний університет біоресурсів і природокористування України та його відокремлені підрозділи: «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової», «Боярський коледж екології і природних ресурсів», «Немішаївський агротехнічний коледж», «Ніжинський агротехнічний коледж», ВСП «Рівненський коледж НУБіП України»;

-  Кропивницький інженерний коледж Центральноукраїнського національного технічного університету;

-  Маслівський аграрний коледж ім. П.Х. Гаркавого Білоцерківського національного аграрного університету;

-  Рівненський економіко-технологічний коледж Національного університету водного господарства та природокористування;

-  Житомирський агротехнічний коледж;

-  Державний вищий навчальний заклад «Бердичівський коледж промисловості, економіки та права»;

-  Відокремлений структурний підрозділ «Новокаховський коледж  Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного»;

-  Вишнянський коледж Львівського національного аграрного університету;

-  Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ.

Розпочали конференцію студентки НУБіП України Гаркуша-Омельченко Катерина та Пінчук Анастасія, доповіді яких були присвячені дослідженню питань податкової системи України. Виступаючі розглянули переваги та недоліки прямих і непрямих податків та окреслили напрями удосконалення оподаткування прибутку підприємств.

Актуальними на сьогодні були доповіді студенток нашого коледжу Субіної Віти та Строгої Міли, які розглянули особливості діяльності агрохолдингів в Україні та специфіку управління персоналом в аграрній сфері.

Логічним продовженням попередніх виступів стали доповіді студенток Немішаївського агротехнічного коледжу. Зокрема, Хрущ Анна акцентувала увагу слухачів на одному з найгостріших питань у галузі АПК, а саме: страховому захисті врожаю сільськогосподарських культур, за допомогою якого певною мірою можна стабілізувати розвиток підприємств агропромислового комплексу, економіки держави в цілому. Студентка Тесленко Анна охарактеризувала стратегічне управління підприємством в умовах процесу інтеграції України в ЄС.

Викликала жваву дискусію серед студентів і присутніх викладачів доповідь студентки коледжу Храновської Тетяни, в якій вона розглянула структуру державного боргу України та визначила шляхи його зниження.

Змістовними були виступи Кулаковської Юлії («Облік дебіторської заборгованості: переваги та недоліки»), Барабаш Вікторії («Розвиток механізму оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки в Україні»), Чорноусової Карини («Стан та перспективи розвитку медичного страхування в Україні»).

Активному розвитку інформаційних технологій і поширенню глобалізаційних процесів, а саме впровадженню криптовалюти як різновиду електронних платежів та використанню VR технологій в бізнесі, були присвячені доповіді студенток коледжу Крило Карини та Торби Варвари.

На завершення конференції директор коледжу Наталія Ільченко вручила сертифікати її учасникам та побажала успіхів у подальших дослідженнях.

 

Світлана Іванова,

голова циклової комісії фінансово-

економічних та облікових дисциплін