Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Щороку перед випускниками шкіл постає проблема вибору майбутнього. Саме майбутнього, тому що від правильності обраної дороги зараз залежить багато в чому те, як складеться життя потім. Професія визначить у майбутньому соціальний статус, і затребуваність у житті, і навіть рівень матеріального добробуту. Причому іноді питання стоїть не куди піти вчитися, а яку освіту варто здобувати взагалі.

Викладачі циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін Світлана Іванова і Людмила Черненька провели фокус-групову дискусію «Моя професія – погляд у майбутнє». Мета заходу - донести до ліцеїстів інформацію про те, як пізнати себе краще, оцінити здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію.

Завданням проведення заходу було формування в учнів ліцею інтересу до вибору майбутнього фаху.  Зустріч розпочалася з ознайомлення учасників з професійним вибором та професією бухгалтер.

Ліцеїсти взяли активну участь у дискусії, висловили думки з приводу обрання майбутньої професії, поділилися власними уподобаннями, подискутували щодо найбільш затребуваної на ринку праці професії, а отже і  престижної. Головне, щоб людина займалася улюбленою справою. В цьому запорука успіху!

По завершенню зустрічі  викладачі запропонували ліцеїстам пройти онлайн-тестування «Яка професія відповідає моїм здібностям і уподобанням?»

Висловлюємо щиру подяку за співпрацю адміністрації Ірпінського академічного ліцею НУБіП України та сподіваємося, що інформація, отримана ліцеїстами, буде корисною  їм при виборі професії у майбутньому.

 

Світлана Іванова, Людмила Черненька,

викладачі циклової комісії

фінансово-економічних та облікових дисциплін