Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

День відкритих дверей – одна з найбільш особливих подій для всієї спільноти Ірпінського фахового коледжу НУБіП України. Саме тут ми чи не вперше знайомимося з нашими майбутніми студентами, їх батьками та разом розпочинаємо шлях до вступу.

Більше дізнатися про якісну фахову передвищу освіту в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України, освітньо-професійні програми, спеціальності, за якими можна здобути освіту в закладі, та актуальну інформацію про правила прийому мали змогу школярі під час Дня відкритих дверей, який відбувся сьогодні, 3 червня 2023 року.

У нелегкий час підготувала доля випускникам шкіл, ліцеїв робити вибір майбутнього. Адже саме цим молодим людям необхідно буде відбудовувати нашу державу: зводити нові будинки, відновлювати та упорядковувати території, озеленювати їх, прославляти безцінні та унікальні терена нашої держави. А для цього необхідні знання, необхідна професія, фах, необхідний новий досвід.

Незважаючи на складні умови, в яких перебуває зараз наша країна, на День відкритих дверей завітало чимало потенційних вступників та їх батьків.

Коледжанська родина підготувала різноманітні локації, які відображали кожну спеціальність, за якою готують фахівців у закладі освіти. Щоб гості цікаво та корисно провели час, були організовані екскурсії, вікторини, майстер-класи, сюрпризи – усе це зробило суботній ранок незабутнім.

Аби ще більше ознайомити абітурієнтів із закладом освіти, завідувач економічного відділення Наталія Лісовська провела екскурсію лабораторіями та аудиторіями, аби вони відчули дух місця, в якому потенційно будуть здобувати освіту.

На локаціях, розташованих у лабораторіях та аудиторіях коледжу, були представлені усі спеціальності. Кожна циклова комісія допомагала визначитися абітурієнтам із майбутньої спеціальністю.

У навчальних лабораторіях та спеціалізованих кабінетах, які задіяні у підготовці фахівців за освітньо-професійними програмами «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Харчові технології», гості долучились до цікавих майстер-класів. В навчальній лабораторії «Дослідження якості товарів» Оленою Осьминою було проведено майстер-клас «Визначення маркування та ідентифікація шоколаду», де абітурієнти мали можливість глибше пізнати світ шоколаду, розширити свої знання про його виробництво, а також насолодитися дегустацією різних видів шоколаду.

Цікавий майстер-клас «Фруктова фантазія» провела Марина Мироненко в навчальній лабораторії «Технології виробництва кулінарної продукції», під час якого учасники  мали змогу взяти участь у творчому процесі створення красивих та оригінальних фруктових композицій, вивчити основні техніки різання та оформлення фруктів, дізнатися про різноманітні способи оформлення фруктових композицій та подачі страв тощо.

 

Увагу майбутніх вступників привернув також пізнавальний квіз «Подорож у світ маркетингу» з використанням інтерактивного сервісу Kahoot від викладачів Ірини Вінник та Андрія Сиротенка, які презентували спеціальність «Маркетинг».

На локаціях циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін гостей ознайомили з освітньо-професійними програмами «Економіка», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування» та з використанням інтерактивного сервісу Kahoot провели економічну вікторину із солодкими призами «Ерудит».

Родзинкою циклової комісії фундаментальних дисциплін та комп’ютерних технологій при презентації спеціальності «Комп’ютерна інженерія» стала екскурсія у навчальну лабораторію електрорадіовимірювання, де студенти представили школярам розроблені під час навчальних практик пристрої. Також абітурієнти мали змогу побачити як працює 3D принтер та взяти участь у майстер-класі «Технічне обслуговування комп’ютерної техніки».

Про активний відпочинок гостей подбали викладачі фізичної культури Ірина Снісар та Світлана Іванова, які влаштували музичні рухливі ігри. Абітурієнти мали змогу відкрити для себе нові види рухової активності та спробувати свої сили у різних видах спорту.

Усіх присутніх запросили до конференц зали коледжу, де відбулося знайомство з адміністрацією, викладачами та здобувачами освіти.

Теплим словом привітав майбутніх студентів Дмитро Костюк, директор Ірпінського фахового коледжу НУБіП України, презентувавши загальні здобутки коледжу та акцентувавши увагу на чисельних перевагах навчання у закладі освіти. Дмитро Андрійович ознайомив гостей з історією закладу освіти, розповів про спеціальності та освітньо-професійні програми, умови навчання, матеріально-технічну базу, можливості для всебічного розвитку студентів, організації дозвілля та студентського життя, а також про напрямки роботи, що успішно реалізуються в коледжі.

Інформацію присутнім на заході щодо вступу до коледжу надала відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Погоріла. Вона ознайомила гостей з Правилами прийому до закладу освіти у 2023 році, порядком подання електронних заяв та строками вступної кампанії. Оксана Іванівна зазначила, що в коледжі діють підготовчі курси, які допоможуть вступникам підготуватися до співбесіди з математики і української мови.

Далі зустріч продовжила голова студентської ради коледжу Ангеліна Міколенко. Вона розповіла яким чином відбувається навчання в коледжі, про заходи, особливості навчання та проживання в гуртожитку. Але основний акцент у своїй розповіді Ангеліна зробила на напрямках роботи студентської організації, проведенні дозвілля студентами, та як вони працюють в умовах воєнного стану.

Після виступів відбулося жваве обговорення запитань, які надходили від абітурієнтів та їх батьків. Вступників цікавило, на скільки спеціальностей можна буде подати заяви при вступі, як проходитиме співбесіда, які пільги актуальні під час вступної кампанії 2023 року; уточнювали незрозумілі їм питання щодо етапів вступної кампанії; цікавилися, як призначатиметься стипендія, забезпечуватимуться студенти гуртожитком тощо.

Загалом проведений захід викликав зацікавленість у молоді і вселяє надію, що присутні випускники загальноосвітніх навчальних закладів поповнять ряди студентства Ірпінського фахового коледжу НУБіП України.

Сьогодні були щасливі побачити, як школярі залишаються зацікавленими й мотивованими, мають бажання здобувати освіту, пізнавати світ, змінювати його на краще та планувати свій майбутній професійний і особистісний розвиток разом з нами.

Оксана Погоріла,

відповідальний секретар

приймальної комісії