Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"
«Ніхто не повинен бути в рабстві або у підневільному стані.
Рабство і работоргівля забороняються в усіх видах».
Загальна декларація прав людини
 
З метою виховання толерантного ставлення до потерпілих від торгівлі людьми, формування навичок обачної поведінки та вміння захищати власну гідність, негативного ставлення до порушення прав людини та на виконання листа департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації від 01.10.18р. №12-01-13/3795 про проведення заходів у рамках Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, в коледжі 18 жовтня проведено інформаційно-просвітницькі заходи. 
У читальній залі бібліотеки оформлена виставка друкованих матеріалів з важливих питань запобігання торгівлі людьми і сучасних форм рабства.
Викладач правознавства Берегеля І.М. серед студентів першого курсу провела конкурс плакатів та презентацій, а також лекції - бесіди з переглядом відеороликів, які стали надзвичайно корисними і цікавими для студентів.
До проведення заходів та участі в інформаційно-просвітницькій годині з педагогами і студентами у коледж були запрошені представники служби у справах дітей та сім’ї Ірпінської міської ради.
 Змістовну лекцію прочитала студентам заступник начальника відділу по роботі із сім’ями та молоддю Хижняк Наталія Олександрівна. Вона наголосила на важливих правилах, дотримуючись яких можна вберегтися від потрапляння в тенета торговців людьми, зокрема безпечного перебування за кордоном і презентувала присутнім друковані інформаційні матеріали, які можуть стати у нагоді та відповіла на запитання присутніх. 
Європейський день боротьби з торгівлею людьми, що започаткований Європейським Парламентом, покликаний припинити глобальний злочинний бізнес, сучасну форму рабства людини.
Україна була однією з перших держав, яка встановила у 1998р. кримінальну відповідальність за протиправні діяння у сфері торгівлі людьми, проте ганебні факти їх залишаються досить поширеним явищем і дотепер. Про це свідчать дані за 6 місяців 2018 року щодо виявлення підрозділами Національної поліції 186 фактів злочинів у сфері торгівлі людьми, і це на 29% більше аналогічного періоду у 2017 році.
Українці потрапляють у тенета злочинців не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.
У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. 
Памʼятаймо! Людина – не товар!
 
 
Валентина Вдович,
заступник директора з виховної роботи