Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Новий навчальний рік у коледжі розпочався першою лекцією під загальною темою «Велична і свята, моя ти Україно!».

Класні керівники і студенти груп естетично оформили аудиторії і мультимедійні зали, розробили сценарії з використанням історичних матеріалів про боротьбу українського народу за незалежність, становлення суверенної держави, про державні символи України, славетних українців. Аудіо- і відео-фрагменти хроніки подій останніх років і днів в Україні, тематичні ілюстрації, патріотичні пісні та поезії про Україну стали яскравим доповненням розповідей класних керівників, які провели віртуальні подорожі і екскурсії визначними історичними місцями України.

Класний керівник Даль Н.В. та студенти групи 206-К запросили батька студента цієї ж групи Порохню О.М., учасника Майдану, який відразу добровольцем пішов захищати суверенність нашої держави у зону проведення АТО. Він розповів про деякі епізоди зі свого життя, перебування у вирі доленосних для країни подій, а у зверненні до студентів наголосив, щоб вміли вибачати, підніматися з колін, якщо впали, залишатися справжніми чоловіками, формувати в собі навички самозахисту і готовності захистити свій дім, родину та Батьківщину.

Студенти групи 407 - КС разом з класним керівником Смолянчук Н.В. провели перше заняття навчального року в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї, де ознайомилися з експозиціями, що демонструють історичні віхи рідного краю, життя і творчість видатних земляків. Директор музею Зборовський А.І. ознайомив студентів з експонатами виставки «Герої нашого часу», що містять відомості про воїнів Приірпіння, які загинули в зоні АТО.

Метою усіх проведених заходів було виховування у студентів почуття патріотизму, національної гідності, любові до рідного краю, розвиток бажання брати участь у відстоюванні незалежності та захисті кордонів держави; формування активної громадянської позиції щодо єдиної, цілісної України.

 

Валентина Вдович,

заступник директора з виховної роботи