Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, Указом Президента України було установлено з 2023 року відзначати День Європи в Україні 9 травня,  як це робить Європейський Союз. Раніше це свято в нашій країні не мало фіксованої дати, його відзначали щороку в третю суботу травня.

День Європи в країнах Євросоюзу від самого початку має дві дати - 5 травня і 9 травня. Саме 5 травня 1949 року було засновано Раду Європи - ця подія стала підставою для святкування. Спочатку це був день заснування організації, але з часом дату перетворили на День Європи. Так було до моменту появи Європейського Союзу.

10 травня 2023 року класними керівниками академічних груп 202-О Тетяною Талько та 203-Ф Лілією Чайкою було проведено тематичну виховну годину присвячену Дню Європи.

Під час заходу студенти були ознайомлені з історією створення цього свята, його особливостями та традиціями, дізналися про важкий шлях України до європейських цінностей, про бажання українців жити в європейській державі.

Ми – європейці настільки, наскільки ми – українці; і лише відчувши себе справжнім українцем, можна збудувати свій український дім за європейськими стандартами.

 

Тетяна Талько та Лілія Чайка

 класні керівники академічних груп