Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Атестація педагогічних працівників – це система заходів, спрямована на всебічне комплексне оцінювання педагогічної діяльності, за якою визначається відповідність працівника займаній посаді, рівень його кваліфікації, присвоюється кваліфікаційна категорія, педагогічне звання.

21 березня 2023 року в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України відбулося засідання атестаційної комісії, на якому атестували 15 педагогічних працівників: Голуб Є.С., Даль Н.В., Дібрівну Е.І., Іванову С.М., Іванову С.Д., Карасюк С.В., Костюка Д.А., Лісовську Н.В., Мироненко М.І., Талько Т.В., Чайку Л.В., Ясінського О.В., Федоровську О.О., Федосєєву Н.І., Сову В.М. Атестаційна комісія розглянула питання про відповідність займаним посадам педагогічних працівників, а також про підтвердження чи присвоєння їм кваліфікаційних категорій і педагогічних звань.

Відповідно до плану-графіку роботи атестаційної комісії коледжу протягом жовтня-лютого поточного навчального року робочі групи з числа членів атестаційної комісії вивчали рівень професійної діяльності своїх колег, надавали методичну допомогу з питань підготовки до атестації. Оскільки основними принципами атестації є відкритість та колегіальність, гуманне та доброзичливе ставлення до педагогічного працівника, повнота, об’єктивність та системність оцінювання його педагогічної діяльності, атестаційна комісія керувалася інтересами педагогічного працівника, тому атестація пройшла в доброзичливій атмосфері. Педагогічні працівники були оцінені об’єктивно,  та ухвалено неупереджене рішення.

Атестаційна комісія під керівництвом її голови – директора коледжу Дмитра Костюка працювала відповідно до чинних нормативно-правових документів щодо атестації педагогічних працівників. На засіданні була проаналізована робота педагогів упродовж міжатестаційного періоду та розглянуті їхні атестаційні листи. Викладачі коледжу, які атестувались, продемонстрували результати своєї педагогічної діяльності протягом п’яти років у вигляді презентацій (портфоліо), у яких узагальнили свої методичні напрацювання, педагогічний досвід, досягнення, плани на майбутнє, матеріали щодо участі у конференціях, вебінарах, тренінгах і конкурсах різного рівня та інші форми роботи.

Варто зазначити, що в міжатестаційний період, дотримуючись умов атестації, всі педагогічні працівники пройшли курси підвищення кваліфікації, поглибили знання з теорії і методики навчання та виховання, психології та педагогіки; підвищили свою інформаційно-комунікаційну та цифрову компетентність, поповнили комплекси навчально-методичного забезпечення дисциплін, брали участь у роботі циклових комісій, методичних та педагогічних рад, освоїли цифрові технології, дистанційні форми роботи тощо. Багато уваги педагогічні працівники приділили питанням фахового самовдосконалення, вивченню нових електронних засобів навчання. Вони швидко відповідали на виклики часу: застосовували нові форми та методи роботи, впроваджували в освітній процес інноваційні технології з метою забезпечення освітнього процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання.

Атестаційна комісія відзначила, що викладачі, які атестуються, видали значну кількість навчальних посібників та методичних рекомендацій, брали активну участь у науково-практичних конференціях, семінарах, тренінгах різного рівня, розмістили статті у збірниках друкованих праць. Організовували діяльність студентських наукових гуртів, залучали здобувачів до участі у науково-практичних конференціях, предметних олімпіадах, конкурсах тощо.

Аналіз підсумків атестації свідчить про професійне зростання педагогів. Вони системно підвищують педагогічну майстерність, займаються науковою та проєктною діяльністю, постійно вчаться новому та діляться досвідом.

Голова атестаційної комісії Дмитро Костюк подякував колегам за плідну та результативну роботу і побажав їм вдалого завершення чергового етапу педагогічної діяльності. Вітаємо педагогічних працівників із успішним проходженням атестації!

Остаточне рішення про присвоєння (підтвердження) вищих кваліфікаційних категорій та педагогічних звань прийматиме атестаційна комісія Департаменту освіти і науки Київської ОДА.

Оксана Погоріла,

секретар атестаційної комісії

Оголошення
16 лютого 2024, 16:49
За­про­шуємо на ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ в Ірпінсь­кий фахо­вий ко­ледж НУБіП України 03 лю­то­го 2024 ро­ку
24 січня 2024, 09:25
Всі оголошення