Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Здобувачі вищої освіти (студенти) є особливою соціальною групою суспільства у будь-якій державі світу. Вони повинні усвідомлювати важливість знань законодавства про освіту, взаємозв’язок реалізації своїх прав із суспільною системою.

Для того, щоб студенти сприймали свої права як реальну сторону буття, необхідно з перших днів вступу до закладу вищої освіти наголошувати, що права і свободи не будуть втілюватися в життя без їх активної участі.

З метою поглиблення та систематизації знань про права людини, розуміння студентами своєї ролі в процесі реалізації цих прав, куратори груп 107-К і 203-Ф-2 Берегеля І.М. та Чайка Л.В. підготували і провели зі своїми групами відкриту виховну годину «Декларація прав здобувачів вищої освіти».

Студенти, створюючи свою власну Декларацію, опрацювали національне та міжнародне законодавство та з’ясували, що у багатьох країнах світу основним і єдиним правом, що закріплене на рівні держави, є право на освіту, яке одночасно є й обов’язком. Усі ж інші права регламентуються документами кожного окремого закладу освіти.

У підсумку, ведучі заходу закликали знати та пам'ятати свої права, але й не забувати про обов’язки: відвідувати усі заняття та виконувати графік навчального процесу!

 

Ірина Берегеля,

Лілія Чайка,

куратори груп