Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

       31 травня викладач української мови та літератури, спеціаліст вищої кваліфікаційної  категорії  Федоровська  О.О.  провела відкрите заняття в групі  104 – М на тему: «Життя і творчість Олександра Олеся. Поезії «З журбою радість обнялась…», «Чари ночі», «О слово рідне, орле скутий!..» у формі заняття-дослідження.

         У процесі вивчення  нового матеріалу, з метою ознайомлення студентів з життєвим і творчим шляхом поета, визначення провідних мотивів його поезій та усвідомлення ідейно-художнього змісту творів, неоромантичних і символістських тенденцій в них, Оксана Олександрівна вміло  використала мультимедійні засоби навчання, наочні посібники, роздатковий матеріал.

          Розвитку у студентів навичок виразного, вдумливого читання поезій і удосконаленню навичок аналізу поетичних творів та уміння висловлювати власні міркування  з приводу художніх особливостей поезії митця сприяло  використання викладачем різноманітних методів навчання: евристична бесіда, «Асоціативний кущ», «Щоденник подвійних нотаток», «Я- дослідник», «Незакінчене речення», «Мікрофон».  

         Результати контролю знань студентів з вивченої теми, проведеного у формі індивідуального й фронтального опитування, тестового контролю та при розв’язуванні  кросворда,  показали достатній і високий рівень засвоєння ними навчального матеріалу.

          Викладач Федоровська О.О. провела відкрите заняття з української літератури на високому науково-методичному рівні.

 

                                                                             Заболотна А.Г., методист коледжу