Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Відповідно до наказу ректора НУБіП України Станіслава Ніколаєнка №1299 «к» від 05.09.2022 р. з 05 вересня розпочався конкурсний відбір на посаду директора ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України».

10 листопада 2022 року – важливий і відповідальний день у житті Ірпінського фахового коледжу. Педагогічні працівники, представники з числа інших штатних працівників коледжу, які не є педагогічними працівниками та представники з числа студентів обирали очільника закладу освіти.

Цьому дню передувала тривала і кропітка підготовча робота. Керуючись Законом України «Про фахову передвищу освіту» та Положенням про конкурсний відбір на посаду керівника відокремленого структурного підрозділу НУБіП України – фахового коледжу, затвердженого Вченою радою НУБіП України, протокол № 9 від 28 квітня 2021 року та іншими офіційними документами, для організації і забезпечення виборчого процесу у ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» були створені Організаційний комітет, Виборча комісія та виборча дільниця.

Термін подачі документів для участі в конкурсному відборі на посаду директора ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» закінчився 5 листопада, а 8 листопада кандидат на посаду директора коледжу Дмитро Костюк на зустрічі з виборцями презентував свій проєкт стратегічного плану розвитку закладу освіти на 2022-2027 роки.

Протягом всієї виборчої кампанії Оргкомітет і Виборча комісія працювали злагоджено, у тісній взаємодії, свідченням чого стало проведення самих виборів. Інформація про дату, час і місце проведення виборів була оприлюднена Виборчою комісією на офіційному веб-сайті коледжу. Відповідно до Положення про конкурсний відбір було облаштовано виборчу дільницю, виготовлено 57 виборчих бюлетенів, що відповідає кількості осіб, включених до загального списку, забезпечено умови голосування з дотриманням правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів.

Процедура рейтингового голосування проходила згідно з графіком рейтингового голосування з 9-00 до 15-00 години в 10 аудиторії навчального корпусу № 2, з дотриманням принципів: відкритості; гласності; таємного та вільного волевиявлення; добровільної участі у виборах; демократичності; забезпечення рівності прав учасників виборів.

Атмосфера під час виборів була ділова та злагоджена, активність виборців – високою. О 15 годині процес рейтингового голосування був припинений і розпочався підрахунок голосів, який проводився відкрито у тому ж приміщенні, де відбувалося голосування і закінчився після складання та підписання протоколу про результати рейтингового голосування.

Під час підбиття підсумків рейтингового голосування та підрахунку голосів на виборчій дільниці, окрім членів виборчої комісії, був присутній кандидат на посаду директора ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» Дмитро Костюк.

Оголошення результатів рейтингового голосування відбувалося за участі преставників НУБіП України: проректора з науково-педагогічної роботи НУБіП України, доктора філологічних наук, професора Василя Шинкарука, начальника відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександра Санченка та його заступниці Наталії Овдій.

За інформацією голови Виборчої комісії Наталі Даль у виборах взяли участь 54 особи, що становить 95 % усіх виборців. За кандидата на посаду директора ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» Дмитра Костюка проголосували 91,2 % виборців.

Василь Шинкарук від імені керівництва університету привітав Дмитра Костюка з висловленою довірою та підтримкою колективу Ірпінського фахового коледжу НУБіП України. Відмітив, що професіоналізм, управлінський талант та організаторські здібності Дмитра Андрійовича сприятимуть досягненню поставлених цілей. Олександр Санченко висловив впевненість в тому, що колектив зробив правильний вибір, і повсякденна управлінська діяльність Дмитра Костюка на відповідальній посаді буде щедрою на нові ідеї, відкриття, мудрі й далекоглядні рішення, які допоможуть реалізувати поставлені завдання й здійснити задумані плани.

Дмитро Костюк подякував керівництву Університету та колективу за довіри та підтримку, висловив сподівання на досягнення найвищих результатів та примноження слави коледжу в майбутньому.

Вікторія Сова, заступник директора з навчальної роботи, від імені колективу привітала Дмитра Костюка з перемогою на виборах та відмітила, що результати виборів засвідчили вияв великої довіри Дмитру Андрійовичу та віру в те, що його відданість справі та самовіддана праця сприятимуть розвитку коледжу і реалізації усіх планів та задумів.

 

 

Вікторія Сова,

заступник директора з навчальної роботи