Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Наприкінці семестру керівник наукового гуртка «Маркетолог», який функціонує при цикловій комісії маркетингу, торгівлі та харчових технологій, викладач Андрій СИРОТЕНКО зібрав молодих науковців на підсумкове засідання гуртка. Засідання відбулося 25 листопада 2022 року і було присвячене не лише підведенню підсумків роботи за осінній семестр 2022-2023 навчального року, а й постановці найближчих цілей на наступне півріччя.

На засіданні були проаналізовані результати роботи гуртка в умовах змішаного навчання: участь у Міжнародній науково-практичній конференції “Економіка, фінанси, облік та право: тенденції, виклики, перспективи”, участь в конкурсі «Онлайн кейс-змагання «Метод Кампуса» від телеком-компанії lifecell, участь в онлайн-конференції “Маркетинг з вірою в Україну”, участь в онлайн-конференції "WebPromoExperts B-Day". Було окреслено наукові перспективні завдання та основні дослідницькі напрямки роботи, зокрема посилення співпраці з кафедрою маркетингу та міжнародної торгівлі  НУБіП України.

Керівником гуртка відмічено найбільш активних студентів, Вікторію ЮРЧЕНКО, Олену КИПИЧАнну РОМАНЮК, Людмилу ДОМАНЧУК, що приймали участь у наукових конференціях та доробки яких надруковано у фахових наукових виданнях.

Продовжила засідання староста гуртка Вікторія ЮРЧЕНКО виступом на тему «Маркетинг та цифрова економіка – за ними майбутнє». У доповіді було зазначено, що напрямок маркетингу постійно розвивається, на ринку з'являються нові продукти і послуги. Це обумовлює головний плюс професії – її затребуваність. Сьогодні на швидке працевлаштування і перспективне місце може розраховувати навіть початківець маркетолог або випускник профільного закладу освіти. На успіх в галузі може розраховувати той, хто не відчуває проблем при роботі з діаграмами, таблицями, графіками, текстами. А також вміє збирати, фільтрувати, структурувати і використовувати інформацію. Для маркетолога обов'язкові уважність, вміння користуватися інтернетом і сучасними технологіями та масштабність мислення.

Керівник гуртка подякував членам гуртка за активну участь в зазначених заходах та побажав натхнення та завзятості для активної наукової в наступному семестрі.

Андрій СИРОТЕНКО,

керівник гуртка