Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Ключовими словами року в різних сферах суспільного життя, зокрема і в освітньому процесі, стали «дистанційне навчання» та «цифрова трансформація освіти». Актуалізувалися фахові запити до викладачів на вміння користуватися цифровими технологіями, створення власних програмних продуктів з метою вирішення повсякденних освітянських проблем та вміння вирішувати супутні технічні проблеми, що виникають із програмним забезпеченням.

Нова реальність освітнього процесу внесла корективи і у проведення в коледжі Х Всеукраїнської науково-практичної конференції «Актуальні питання економіки, обліку та фінансів в Україні», що відбулася 11 березня в режимі онлайн.

Відкрила конференцію вітальним словом заступниця директорки з навчальної роботи Вікторія Сова, яка наголосила на актуальності питань, винесених для обговорення на конференції, підкреслила значення науково-дослідної, пошукової роботи здобувачів освіти для їх майбутнього навчання за освітніми ступенями бакалавра та магістра.

До організаційного комітету конференції надійшло понад 70 тез доповідей, поданих студентами та викладачами різних ЗВО України, серед яких:

  • Національний університет біоресурсів і природокористування України та його відокремлені структурні підрозділи: «Боярський фаховий коледж», «Немішаївський фаховий коледж», «Ніжинський фаховий коледж»;
  • ДВНЗ «Рівненський коледж економіки та бізнесу»;
  • Верхньодніпровський коледж Дніпровського державного аграрно-економічного університету;
  • Відокремлений структурний підрозділ «Тальнівський будівельно-економічний фаховий коледж Уманського національного університету садівництва»;
  • Житомирський агротехнічний коледж;
  • Відокремлений структурний підрозділ «Кам’янець-Подільський фаховий коледж харчової промисловості»;
  • Вишнянський коледж Львівського національного аграрного університету;
  • Шепетівський коледж Подільського державного аграрно-технічного університету;
  • Відокремлений структурний підрозділ «Мелітопольський фаховий коледж Таврійського Державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного».

Розпочали конференцію студенти НУБіП України Даяна Міщенко та Олександр Куруц, доповіді яких були присвячені дослідженню інвестиційного клімату України в цілому та окремих її регіонів. Доповідачі проаналізували структуру надходження інвестицій та назвали комплексні заходи щодо поліпшення умов діяльності інвесторів, які сформують сприятливий інвестиційний клімат в Україні.

Студентка Ірпінського фахового коледжу Віта Субіна проаналізувала діяльність банківської системи України та дала оцінку сучасного стану депозитів фізичних осіб, розміщених у банках України.

Актуальними на сьогодні були доповіді студенток нашого коледжу Юлії Безобчук  та Вікторії Якименко, які розглянули програмні продукти для віддаленої роботи бухгалтера та особливості проведення інвентаризації господарських засобів на підприємстві.

Магістрантка НУБіП України Олена Коцюруба ознайомила слухачів з офшорними зонами, які з одного боку є засобом мінімізації податкових зобов’язань суб’єктів господарювання, а з іншого – загрозою для економічної стабільності країни. Логічним продовженням попереднього виступу була доповідь Дмитра Оліфера, який акцентував увагу слухачів на одному з найгостріших питань у сфері фінансів, а саме: підтримання фінансової безпеки підприємства на основі венчурних інвестицій.

Майбутній маркетолог Адріана Самченко у своїй доповіді охарактеризувала конкурентні переваги підприємства, акцентуючи увагу на ключових джерелах маркетингу і витратах.

Студентка Марія Сорока у своєму виступі навела переконливі докази важливості управління державними фінансами в сучасних умовах.

Жваву дискусію серед студентів і присутніх на конференції викладачів викликала доповідь студентки коледжу Ганни Козиревич, у якій вона розглянула валютний курс та окреслила фактори, що впливають на його зміну.

Змістовними були і виступи студенток коледжу Катерини Губенко («Сучасний стан розвитку страхового ринку в Україні»), Дарини Михайленко («Роль страхового маркетингу в діяльності страховика»).

На завершення конференції заступниця директорки коледжу з навчальної роботи Вікторія Сова побажала учасникам успіхів у подальших дослідженнях.

 

Світлана Іванова,

голова циклової комісії фінансово-економічних

та облікових дисциплін