Відокремлений структурний підрозділ
"Ірпінський фаховий коледж
Національного університету біоресурсів
і природокористування України"

Великий Боже, ми з твоєї згоди

Проходимо  дорогу в Бабин Яр,

Де смертю ти поєднуєш народи,

Щоб зберегти життя й свободи дар.

 

Виховну годину присвячено трагічній пам’яті Бабиного Яру. Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України в навчальних закладах нашої держави проводяться уроки пам’яті. У цей день 1941 року нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреями. Серед невинно закатованих були тисячі українців та громадян інших національностей.

Злочини в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, який знову і знову нагадує, як важливо боротися з насильством та берегти мир.

На виховній годині Олена Ковтун зупинилася на причинах і наслідках трагедії, студенти групи – Євгенія Поліщук, Аліна Бондаренко, Вікторія Нижник у своїх виступах акцентували увагу аудиторії на свідченнях очевидців цієї трагедії.

Студент Валентин Бречко розповів про основні жахливі спогади Діни Пронічевої на Нюрнберзькому процесі (однієї з 29, кому вдалося вижити після розстрілу в урочищі Бабин Яр).

Серед жертв масових розстрілів були євреї, українці, роми, мирні мешканці Києва.  Бабин Яр - це трагедія всього людства. Голокост – це апофеоз зла. І нам зараз дуже важливо зрозуміти його джерела, формувати свою громадянську позицію та відстоювати своє право на незалежність.

 

Олена Ковтун,

класний керівник групи 206 -Т